Filmproduktion portfoliobild

FAQ - Frågor & Svar

Hur går en filminspelning till?

Pil ner FAQ

- Det beror på! I regel börjar vi med idé och målsättning. Vad ska videon eller videorna förmedla? Vad är dess syfte och vad ska det generera? Är det för en varumärkeskampanj där du vill få kunderna att känna något specifikt eller vill du sälja en produkt/tjänst på effektivast möjliga sätt? När vi har vårt "varför" tar vi fram koncept/story, rekar inspelningsplats(er), gör en lista på vad vi behöver och planerar filmtillfället noga i allt från utrustning till medverkande. För vissa projekt går det snabbt, för andra är det ett mer gediget arbete. När vi har genomfört inspelningen går vi vidare till klippning, färgsättning, ljud och paketering.

Fokus är alltid att ni som beställare ska känna er trygga och inkluderade genom hela processen vare sig den är kort eller komplex.

Vad kostar det att anlita er som filmare?

Pil ner FAQ

- Kostnaden för en filminspelning varierar mycket och framförallt är det ambitionsnivån som avgör. Vissa projekt kan genomföras relativt snabbt och enkelt medan andra kräver mer förarbete, fler inblandade, mer komplex ljussättning och flera steg i postproduktionen. Vi är alltid transparenta med kostnader och försöker ge offert med fast pris så långt det bara går.

För enkla/soloproduktioner med 1 heldags inspelning & 1-2 dagar efterproduktion brukar kostnaden hamna omkring 30000 - 35000 SEK exkl moms. För kommersiell filmproduktion jobbar vi oftast med budgetar från 75 000 till 250 000 SEK exkl moms. Det kan även krävas mer beroende på omfattning och mängden arbetstillfällen. Ta kontakt för mer info!

Jag behöver nytt content till min webbsida, min Linkedin och mitt Instagramflöde, men är osäker på i vilken ände jag börjar och hur jag kommunicerar rätt med min målgrupp!

Pil ner FAQ

- Det är inte alla som jobbar med dessa insikter in-house eller har en kommunikationsbyrå till hjälp. Ingen fara! Genom att först boka ett strategimöte får vi svar på de viktigaste frågorna och hjälper er sedan med en implementeringsplan samt ger tips och råd för hur ni bäst nyttjar ert nya innehåll som del i marknadsföringen.

Vad använder ni för film - & kamerautrustning?

Pil ner FAQ

- Vår egen utrustning består av cinemakameror & stillbildskameror från Sony (FX6, A7IV) , Zeiss Otus premium-kameraobjektiv, drönare av typen DJI Inspire 3 med Zenmuse X9 samt en uppsjö av ljus- & ljudprylar för olika syften. För filminspelning av lite större skala kompletterar vi i regel med extra ljus & annan produktionsutrustning inom ramarna för överenskommen budget.

Hur länge behöver jag vänta innan jag får film & bildmaterial levererat?

Pil ner FAQ

- För mindre projekt brukar vi kunna leverera ett första utkast inom 3 arbetsdagar från produktionstillfället. I vissa fall krävs det extra snabba leveranser (t ex till social-mediakampanjer) och då försöker vi vara så tillmötesgående som möjligt och hitta rätt balansgång mellan kvalitet och tidsbesparing.

Är ni alltid själva på en filmproduktion?

Pil ner FAQ

- Inte alls! Storleken på en filminspelning anpassas alltid efter era behov och budgetramar. Vi jobbar gärna självständigt och kan hantera samtliga moment från regi, till foto till teknik - men ofta behöver man vara fler på plats i synnerhet när det rör sig om kommersiell produktion. Vi har god vana av att producera projekten, budgetera och handplocka ett bra team - vilket sparar dig både tid och resurser.

Nedan följer några av våra kollegor/samarbetspartners!

Film/foto - Julio Chang Visuals
DP/Filmfotograf - Solkatt Studios
Film/foto - Istidh Studios
3D/VFX - Voxel Visuals
DP/Filmfotograf - Johan Kuurne
DP/Filmfotograf - Joel Nilsson (Filmson)
Videoproduktion - Skoog Creative AB

Vid dåligt väder eller oväntade företeelser, vad gäller för sen avbokning?

Pil ner FAQ

- Vid sena avbokningar inom 24 timmar från inspelningens start faktureras 50% av det överenskomna arvodet för inspelningsdagen. För avbokningar samma dag (gäller från 06:00) uppgår istället ersättningen till 100% av det överenskomna arvodet per inspelningsdagen.

Vilka lagar & föreskrifter gäller för drönarfoto / flygning och vilka garantier ger du som operatör?

Pil ner FAQ

- Vi är registrerad operatör hos Transportstyrelsen och innehar EASA-licens för kategori A1/A3 och A2. Detta i kombination med 6+ år av flygerfarenhet, hög teknisk kännedom och regelbunden kontroll av utrustningen innebär en låg risk för dig och medverkande vid flygning. Alla uppdrag utförs enligt rådande lagar / restriktioner, med hänsyn till eventuella naturreservat och, i fall med flygning i annat än okontrollerat luftrum, självklart med beviljat tillstånd från den lokala flygtrafikledningen. Innehåller bildmaterialet sk geografisk information ansöks alltid om beviljat spridningstillstånd från Lantmäteriet innan leverans.

Vad gäller för drönarfoto inomhus?

Pil ner FAQ

- Flygning inomhus sker enbart under särskilda och kontrollerade förhållanden. Vid särskilda förfrågningar, ta kontakt.

Flyger ni FPV-drönare?

Pil ner FAQ

- Vi har valt att inte själva satsa på FPV då tiden inte räcker till. Du är dock mer än välkommen att boka en FPV-flygning via oss då vi ofta samarbetar med duktiga FPV-piloter.

Vilka begränsningar gäller för drönarflygning och vad gäller om något skulle inträffa under flygningen?

Pil ner FAQ

- En riskanalys görs alltid inför flygningen. Skulle något oväntat inträffa under en drönarfotografering / filminspelning som på något sätt introducerar risk för medverkande, icke medverkande eller för själva utrustningen kommer flygningen omedelbart att avbrytas. Vi har såklart ansvarsförsäkring som täcker dig och din egendom om en olycka mot all förmodan ändå skulle inträffa. Notera att flygning EJ genomförs längre än 1 km från sändaren. Inte heller vid regn, snö eller vindförhållanden över 12m/s - inga undantag!

Ang beställning av ny hemsida, hur ser processen ut?

Pil ner FAQ

- Först och främst tar vi ett möte där vi sammanställer önskemål och går igenom de viktigaste frågorna rörande behov, funktion, innehåll och sökord. Utifrån det tar vi fram en projektplan och en design/layoutskiss som vi sedan kan diskutera kring. När vi är överens om sajtens generella utseende går vi vidare och bygger den i Webflow - marknadens bästa och mest intuitiva hemsidebyggare & CMS.

Vad kostar det att ta fram en helt ny hemsida?

Pil ner FAQ

- Kostnaden för hemsidan varierar beroende på hur stor och komplex den är, men priset anpassas alltid efter ditt företags specifika behov & önskemål. BSFXmedia erbjuder också förmånliga helhetslösningar där vi utöver hemsidan även tar fram nytt innehåll (foto, film, copy). Ta gärna kontakt för mer info!

Bygger ni även hemsidor i Wordpress, Wix osv?

Pil ner FAQ

- Enkelt och bestämt svar - Nej! Vi är starka förespråkare för Webflow och alla fördelar verktyget erbjuder som underlättar både arbetsprocessen och ger en mycket modernare och bättre totalupplevelse för slutkunden jämfört med Wordpress.

Enklare system som Wix och Squarespace anser vi är för begränsande i funktionalitet i synnerhet vad gäller skräddarsydda lösningar och responsiv design.

Jobbar ni även med SEM & Facebook/Instagram-annonsering?

Pil ner FAQ

- Vi jobbar löpande i Google Ads & Facebook Ads Manager med att sätta upp annonsstrukturer åt våra kunder.

Erbjuder ni tjänster inom SEO (sökmotoroptimering)?

Pil ner FAQ

- Kvalitativ sökmotoroptimering är en grundstomme i varje ny hemsida vi levererar och när vi bygger sajten ser vi till att den är så Google-vänlig som möjligt enligt givna förutsättningar. Inga magiska sk 'SEO-knep' utan vi uppnår riktiga resultat genom att sätta upp en gedigen HTML & länkstruktur, fokusera på relevanta sökord samt optimera prestanda, text & bildinnehåll och metadatabeskrivningar. Särskilt prioriteras användarvänlighet på mobil. Dessa faktorer gemensamt ger mycket goda förutsättningar för att ranka på Google.

Fick du inte svaret du sökte efter? Ställ gärna din fråga via mail!

KONTAKTA OSS